Vyšetření Tomáška

29.05.2015 20:41

Během týdne jsme prodělali všechna různá vyšetření, a výsledky nás docela potěšili.

Sono jater: po hematonu, který nás děsil a kterého jsme se báli jako čert kříže zůstala jenom jizva :-))

Sono mozku: zde je tedy nějaký nález, je zde vidět, že prodělal krvácení do mozku při resuscitaci, kterou prožil v srpnu. Ale doufáme, že se to projeví co nejméně.

Kontrola na plicním: dostáváme antibiotika na celé tři měsíce, máme v sobě bakterii pseudomonádu a musíme dvakrát denně inhalovat. Také dostáváme na dva vdechy denně lék flixodite. Co nás, ale potěšilo paní doktorka nám napsala inhalátor a už ho máme doma. Tentokrát pojišťovna pracovala docela rychle. Také nám schválili 900 ks odsávacích cévek, což je skvělé.

Kontrola rehabilitace: Tady nás paní primářka také potěšila. Tomášek podle ní udělal velké změny, mezi hlavní patří, že se dokáže otáčet na bříško, válet sudy, dělá mosty a dává si nožičku do pusinky. Byli jsme pochváleni. Zrušila nám cvičení vojtové metody, kterou Tomášek moc nezvládal a nechala nám Bobatha a přidala nám Ergoterapii. Také nám napsala poukaz na speciální židli, v které se bude Tomášek krmit, jelikož ještě stále nesedíme. Těšíme se na další kontrolu za tři měsíce!

Uběhly další tři měsíce a my opět byli na rlzných kontrolních vyšetřeních.

Kontrola na ORL: zde nás moc nepotěšili, Tomáškovi naměřili stále stejnou hodnotu a výsledek je: STŘEDNĚ TĚŽKÁ NEDOSLÝCHAVOST. Jelikož tuto hodnotu naměřili už podruhé bude nutné provést operaci, při které se Tomáškovi oboustraně do uší vloží ventilační trubičky, doufají, že se odstraní tekutina ve středouší a přebytečný tlak. My doufáme, že to vše dobře zvládne a že konečně na vánoce budeme spolu.

 

 

—————

Zpět