Vyšetření

20.10.2015 10:40

Opět je za námi štace vyšetření, kterou provádíme pravidelně co tři měsíce - neurolog, plicní, rehabilitace, ORL. A vždy se dozvíme něco nového. Zpravidla nám přibydou další kontroly a vyšetření. Také nám pravidelně přibydou nějaké nové diagnózy. A co tedy zjistili Tomáškovi naposledy?

Plicní - začneme dobrou zprávou, z plic nám vymizela bakterie zvaná pseumonáda a my konečně mohli vysadit inhalování antibiotik, které se musely inhalovat pravidelně dvakrát denně a nedá se říct, že by nás to zrovna dvakrát bavilo. Inhaluje už pouze vincentku a jen v případě nemoci přidáváme další léky.

ORL - Tomášek stále neslyší, potvrzuje se středně těžká oboustranná nedoslýchavost, ale vzhledem k jeho onemocnění se operace odkládá na listopad - už bude zase o něco starší.

Rehabilitace - paní primářka má z nás velikou radost, Tomášek opravdu v pohybu začíná dělat pokroky, sice velmi malinké, ale dělá je. Právě se nacházíme na přelomu  II a III trimenonu - čili mezi 6 a 7 měsícem. Opoždění je už značné. Má pro nás bohužel i špatnou zprávu. Tomáškovi do  zprávy zapisuje další diagnózu - centrální hypotonický syndrom.

Neurolog - potvrzuje centrální hypotonický syndrom a přidává další diagnózy - konvergentní strabismus, porucha psychomotorického vývoje - opoždění motoriky i psychiky, afektivní respirační záchvaty, naznačuje, že se může objevit mentální retardace. Nasazuje nám léky, které by mohli Tomáškovi, alespoň částečně pomoct v psychickém rozvoji - nootropil, vitamín B1, magnesium, vitamín B12. Přidává nám také další vyšetření, vzhledem k možnému neruoblastomu, který vzniká u pacientů s CCHS požaduje sono břicha. Těšíme se na další lékaře a hurá do boje! :-)

                        

 

 

—————

Zpět